Refenties coachen

In de afgelopen periode heb ik coaching gehad van Arnoud. Tijdens deze periode heb ik uitlopende zaken met Arnoud kunnen bespreken en hierop kunnen reflecteren. De gesprekken gaven mij nieuwe inzichten waarmee ik aan de slag kon en die mij nog steeds verder helpen.
De coaching heeft mij als persoon enorm geholpen en ik dank Arnoud dan ook voor de hulp in mijn groeiproces als collega binnen gro-up!
Nikki van den Hombergh

Arnoud heeft mij goed geholpen. Hij was oprecht geïnteresseerd in mij en mijn situatie, en ging er 100% voor om mij te helpen.
Hij houdt je een spiegel voor om je zelf tot nieuwe inzichten te laten komen over je volgende stap op weg naar het resultaat dat je wilt bereiken. Hierbij gebruikt hij verschillende technieken en oefeningen.
Ik ging met plezier naar de sessies. Ik kan het iedereen die een coach zoekt aanraden om met Arnoud te gaan werken.
Paul van Soest

Omdat nu leer ik hoe leef je in balans tussen je prive en werk. Leren hoe om je zelf te accepteren. Leren rusten. En het leukste was leren genieten wanneer je geniet.
Nurul

Ik ervaar de coaching als erg prettig.Betrokken,oprecht en eerlijk Zou deze coach zeer zeker aanraden.
Mariska

Voelde me gelijk op mijn gemak en krijg handige tools en oefeningen om mee te werken.
Bianca

Met geduld, energie en oplettendheid geeft Arnoud mij handvatten voor persoonlijke ontwikkeling. Het resultaat? Meer vertrouwen en zelfvertrouwen en daarmee de realisatie dat het nooit te laat is mijn dromen achterna te gaan en mijn talenten in te zetten.
Carolien

Ik heb met veel plezier samengewerkt met Arnoud. Hij laat je echt naar jezelf kijken, confronterend, hetgeen vervolgens in een gesprek goed wordt opgepakt. Ook door middel van rollenspel speel je situaties na die je lastig vindt en waar je zodoende baat bij hebt in toekomstige soortgelijke situaties/omstandigheden. Al met al zeer tevreden!
Richard

Onzekerheid durven trotseren: “Mijn zoon (15) heeft coaching sessies gehad bij Arnoud Moraal. Deze directe en persoonlijke aanpak heeft in no-time voor een doorbraak gezorgd in zijn denken en dus handelen. Deze snelle doorbraak vloeit voort uit het (zelf) vertrouwen dat Arnoud mijn zoon heeft gegeven door hem zijn kwaliteiten te laten inzien. En te benadrukken hoe je deze kwaliteiten positief kan inzetten. Een aantal belemmeringen stopten hem in zijn persoonlijke ontwikkeling, waardoor hij onbewust op zijn vertrouwde kwaliteiten (doem-)denken terugviel. Gezien de klik die zij hebben, is mijn zoon binnen zeer korte tijd zelfstandiger, zelfbewuster, pro-actiever en assertiever geworden. Het potentieel dat er inzit, is zichtbaar geworden in handelen waardoor er een gezonde basis is ontstaan om verder te groeien in zijn emotionele volwassenheid”
Yvonne

"Arnoud Moraal is bij mij gekomen met de vraag hoe hij zijn coaching praktijk kan laten groeien tot een volwaardige succesvolle praktijk. Hij is ingestapt in één van mijn programma’s; Met Passie naar Winst.
In het algemeen is de zoektocht naar een coach, een coach die jouw aanvoelt, niet gemakkelijk. Hoe weet je als cliënt of een coach goed is of niet. Of hij de persoon is die iemand echt verder kan helpen? Voor een bedrijf is het helemaal lastig. Deze persoon moet niet alleen snel kunnen schakelen tussen o.a. groepsdynamiek en systemen, maar ook ieder medewerker als individu zien en aanvoelen.
Arnoud is als mens, als coach, zeer gedreven. Hij wil het beste voor zijn team, zijn cliënt en de mensen in zijn omgeving. Hij gaat de uitdagingen niet uit de weg, staat open en is bereid om aan de slag te gaan en zijn belemmerende patronen te doorbreken met als doel nog meer bedrijven en cliënten te helpen.
In mijn overtuiging kan een coach alleen een goede coach zijn wanneer hij zelf door de nodige processen is gegaan. Arnoud is niet bang om door zijn processen te gaan. Diep respect en ik voel me zeer vereerd dat ik samen met hem dit proces mag doorlopen. Arnoud voor mij ben je de ideale cliënt en coach.
De cliënten, de bedrijven die jou kiezen, hebben het voorrecht dat ze geholpen worden door een coach die liefdevol, integer zorgt dat elke stap gezet kan worden. Heel veel dank voor jouw vertrouwen".
Strategic Business Coach

"Ik voel me zekerder, zit beter in mijn vel en heb er weer zin in (meer energie ). Dus mij heeft dit coachtraject zeker wat opgeleverd. Arnoud is een plezierige coach, je voelt je op je gemak bij hem, hij benadert alles op een positieve manier, laat jou bepalen hoe de sessie gaat lopen"
Anita

Gratis Intake bij Moraal Resultaatgericht Coachen
Referenties Coachen bij Arnoud Moraal

“Ik voelde mij direct op mijn gemak bij Arnoud als coach. Hij is confronterend maar niet (ver)oordelend. Hij heeft mij doen laten inzien, dat alle krachten altijd al aanwezig waren en het mijn eigen keuze is, hoe ik mij wil voelen. Ook heeft hij mij geholpen in het duidelijk krijgen van mijn doelen. Bedankt Arnoud! Het was er al, maar door jou weet ik het weer”
Jacqueline

"Arnoud is een goede, rustige coach. Je hebt me in mijn waarde gelaten. Je hoort me aan maar oordeelt niet. Je geeft het vertrouwen om mezelf te zijn en bloot te geven tijdens de sessies".
Diane

Ervaringen Coachen bij Arnoud Moraal

"De coaching heeft me inzicht gegeven in mijn positieve – en negatieve overtuigingen, mijn identiteit en mijn missie. Arnoud is als coach doortastend, empatisch, positief ingesteld en intelligent".
Martijn

"Ik heb veel baat gehad bij dit coachtraject; mijn onzekerheid en (te) lage zelfbeeld zijn op positieve wijze bijgesteld. Ik heb geleerd mijn grenzen te bepalen en bewaken. Ik kan sneller “nee” zeggen en me niet meer kanten op laten sturen die ik niet wil. Ik kan beter opkomen voor mezelf. Ik vind Arnoud kundig, gemotiveerd en enthousiast. De door Arnoud toegepaste NLP technieken vond ik in eerste instantie “vreemd” maar snel bleek dat het wel degelijk werkt. Ik heb vertrouwen in deze manier van coachen. Ik wil Arnoud bedanken voor zijn geduld en objectiviteit. Ik zie mijn toekomst met vertrouwen tegemoet dankzij dit traject".
Marianne

"Voor mij was het coachtraject erg zinvol! Ik heb weer orde in mijn leven gekregen en mijn gevoelens meer onder controle gekregen. Ik heb meer zelfvertrouwen en heb mezelf weer terug gevonden. Ik ben nu veel meer bewust over wie ik ben en waar ik voor sta en ook hoe ik reageer in bepaalde situaties. Wat ik concreet anders ga doen is dat ik dicht bij mijzelf ga blijven. Ik zal me aanpassen aan mensen maar niet op een manier dat ik het beeld wordt dat men van mij verlangt. Ik zal mezelf blijven. Ik kom nu veel volwassener over en zo voel ik me ook. Ik ben tevreden met mezelf en ik denk dat mijn omgeving dit ook merkt. Ik merk dat ik hierdoor veel prettiger in de omgang ben. Men laat ook duidelijk zien dat ze me serieus nemen. Arnoud ik wil je heel erg bedanken! Zonder jouw hulp had het nog veel langer geduurd voordat ik me weer zo goed kon voelen.
Selam

“Arnoud Moraal heeft het vermogen je op een prettige manier een spiegel voor te houden en waardevolle aspecten en talenten van jezelf te laten ontdekken die je eerder niet zag".
Top qualities: Personable, Expert, High Integrity
Marcel

“Arnoud Moraal comes across as a sympathetic man but he is capable of getting to the very core of the matter. He is able to hold a mirror up to your face and after sufficient orientation he will help you to execute the solutions you have been thinking of. As a trainer / coach Arnoud has a lot of stock-in-trade and will hand over enough tools to handle the problem.”
Top qualities: Personable, Expert, Good Value
Een coachklant

"Jarenlang probeer ik al richting te geven aan mijn persoonlijke ambities. De wil is er wel maar op een of andere manier bereik ik mijn doel niet. En als ik eerlijk ben dan is dat doel ook niet altijd helder al dacht ik van wel. Ik heb Arnoud gevraagd me te helpen. Met zijn sturende vragen werd ik gedwongen na te denken over mijn doel, mijn manier van werken en de wijze waarop ik het een en ander wil realiseren. Op de juiste momenten geeft Arnoud je een duwtje in de juiste richting om die aha-erlebnis te krijgen. Want het zelf ervaren is zoveel beter dan een uitgewerkt advies. Het werd me al snel duidelijk dat niet mijn omgeving maar ik mezelf in de weg zit. Arnoud heeft mijn onzekerheid over mijn eigen vaardigheden weggenomen door werksituaties en gevoelens te bespreken. Ik kan nu eindelijk werken aan mijn doelen. Het is nog even wennen en er is een gevaar voor passiviteit maar de mindsetting is er. Arnoud bedankt!"
Martin

“Tijdens mijn eerste maanden als consultant heb ik het genoegen gehad om Arnoud mijn coach te mogen noemen. Hij bood altijd een luisterend oor, was altijd betrokken, had een sterk inzicht in mijn persoonlijke drijfveren en hielp mij ook om die voor mijzelf te ontdekken. Hierbij was hij altijd enorm enthousiast en gedreven. Kortom een zeer prettige coach en collega!”
Judith

“Tijdens mijn coachingstraject heb ik Arnoud ervaren als een zeer kundig, gedreven en positief kritische coach. Uit zijn werkwijze blijkt dat Arnoud zeer gedreven en gemotiveerd is geweest om mij te helpen mijn doel te bereiken. Zijn positief kritische houding heeft mij geholpen bij het achterhalen wat ik eigenlijk wil gaan doen en hoe ik dat kan gaan bereiken. Het is voor mij een zeer waardevolle ervaring geweest”.
Marcel

“Als coach en teamleider, betrokken, prettig, altijd constructief, denkt mee en geeft aan zonder direct te sturen, laat je zelf het initiatief nemen, illustreert en bespreekt de feitelijke "drivers seat" in diverse werksituaties. Uitermate effectief met een prettige mix van reflectie, gezonde humor en evenwicht, een major benefit !”
Tino

"Zoekend naar een coach ben ik bij Arnoud terecht gekomen. Mijn ervaring met Arnoud is dat het een prettig persoon is die goed luistert er weet waar de knelpunten zitten en hoe deze om te buigen. Eerlijk en oprecht en wetend waar de grens van een mens kan liggen. Arnoud bedankt voor je hulp!"
Helga

“Het was mij een genoegen om Arnoud als mijn coach binnen Ordina te hebben. Een gedreven persoon die je weet te motiveren met een persoonlijke noot. Een hele prettige ervaring”.
Arian

“Net als velen was ik me niet erg bewust van mijn functioneren binnen een organisatie tijdens een project. Veel gebeurde op routine zonder erg gefocused te zijn op effectiviteit. Arnoud hield me tijdens de coaching gesprekken de spiegel voor. Vroeg door waar ik tijdens mijn eigen evaluatie van mijn functioneren het voor gezien hield. Liet mij zelf naar oplossingen zoeken op terreinen waar verbeteringen mogelijk waren. Aangezien ik mijn eigen oplossingen koos was het ook eenvoudiger om deze te accepteren en te realiseren. Arnoud's aanpak is soms confronterend en maakt van alles los. Hij maakte me daarentegen ook veel bewuster van mijn acties, leerde mij navigeren naar oplossingen en verbeterde daarmee de totale effectiviteit van mijn handelen”.
Christiaan

“Ik ervaar de benadering van Arnoud als heel motiverend en inspirerend. Hij heeft heel snel mijn vertrouwen weten te winnen, waardoor ik niet bang ben om ook zeer persoonlijke zaken met hem te bespreken. Door zijn manier van benaderen heeft hij bij mij een aantal zaken naar boven weten te brengen waar ik eigenlijk al wel van op de hoogte was, maar ze nooit heb durven uitspreken. Wat bij mij vooral is blijven hangen is dat Arnoud mij er bewust van heeft gemaakt dat ik zelf sturing kan geven aan mijn eigen ontwikkeling. Ik heb nog wel wat angsten te overwinnen, maar ben er van overtuigd dat dit mede met de hulp van Arnoud gaat lukken”.
Michiel

"Arnoud is oprecht geinteresseerd in mijn wel en wee . Door deze persoonlijke aandacht laat hij mij beseffen dat er uiteindelijk maar één is die echt invloed uitoefent op mijn wel en wee......ikzelf " .
Rogier

"Ik kreeg Arnoud als coach op het moment dat ik zelf toe was aan een volgende stap in mijn persoonlijke ontwikkeling. Na verloop van tijd werd mij al snel duidelijk hoe effectief een goede coach is. Arnoud heeft mij geholpen mijn doelen helder te krijgen en mijn doelen sneller te behalen. Arnoud als coach heeft me aan het denken gezet, me begeleid in het maken van de voor mij juiste keuzes en door zijn kritische feedback heb ik continu aan mezelf kunnen sleutelen. Met enige regelmaat houdt Arnoud mij de spiegel voor, waardoor ik het voor mij juiste pad blijf bewandelen.“.
Tom

It is Time for Coaching bij Moraal Resultaatgericht Coachen in Berkel en Rodenrijs (Lansingerland bij Rotterdam).
Arnoud Moraal, personal, life en business coach. Ervaren NLP, Transactionele Analyse (TA) en Mindfulness coach. Jouw business consultant.